Skip to main content
Eindhoven, Noord Brabant

Mr. Jan

De Gemeente Eindhoven heeft na een tenderprocedure Peters Projectontwikkeling (PPO) uit Schaijk geselecteerd voor de ontwikkeling en realisatie van 36 appartementen aan de Generaal de Collaertpad en Generaal Coenderslaan, gelegen in het stadsdeel Woensel-Zuid. 

Het gebouw is een ontwerp van MR. STIR ARCHITECT + PLANNER uit Eindhoven. Mr. Jan is een alzijdig gebouw, helder en uitgesproken van vorm. Aan de buitenzijde wordt het gebouw gekenmerkt door de lichte baksteen en vele gevelopeningen. Het is een toekomstgericht plan, dat is ontworpen op basis van de principes van gezonde, duurzame verstedelijking.

Mr. Jan biedt een schitterende woonomgeving, die voorziet in de behoefte voor de stedelijke starter en jonge stellen. 16 van de 36 appartementen wil PPO verkopen op basis van het principe ‘Slimmer Kopen’. De overige appartementen worden verkocht in de vrije sector. De woonoppervlakte varieert van 45m2 tot  69m2. Als extra kwaliteit beschikt elk appartement over een eigen buitenruimte en daarmee fijn contact met het park.

Mr. Jan krijgt binnen de wijk een bijzondere positie op de kop van het park, met de hoofdentree gericht naar de stedelijke en levendige Generaal Coenderslaan. Het gebouw kenmerkt zich door de trapsgewijze afbouw naar het park, waardoor een aangename overgang ontstaat van park naar stedelijk gebied. Door de randen van de getrapte achterzijde groen te maken, wordt het park als het ware het gebouw ingetrokken. Om het gebouw wordt een tuin met grassen, heesters, bloemen en kruiden aangelegd. Hierdoor ontstaat subtiel een fysieke en duidelijke grens tussen openbaar en privégebied. Aan de randen van de tuin zijn wadi’s voorzien. Voor het grasveld rondom het gebouw is extensief beheer voorgesteld. Het geheel maakt een aantrekkelijke woon- en leefomgeving voor insecten, vogels, vleermuizen en egels.

Mr Jan zal binnenkort in de verkoop gaan. Mocht je meer informatie willen neem dan een kijkje op de projectwebsite. 

Heeft u andere vragen over het project, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 • Status
  In ontwikkeling
 • Type
  Wonen
 • Locatie
  Generaal Coenderslaan, Eindhoven
 • Ontwerp
  Mr. STIR ARCHITECT + PLANNER Eindhoven
   

Adresgegevens


Peters ProjectOntwikkeling B.V.
Scheltseweg 13
5374EB Schaijk

Social Media