Opening driestroomhuis "HET KOMFORT" te Didam

Didam - Met de officiële opening van Het Kom-Fort ging vrijdag voor 10 jong volwassenen met een verstandelijke beperking een droom in vervulling. Zij krijgen in het Driestroomhuis aan de Rozenstraat in Didam eindelijk hun eigen appartement, waar ze grotendeels zelfstandig gaan wonen.
Locoburgemeester Ingrid Wolsing mocht het ‘droomhuis’ vrijdag samen met de bewoners en het zorgechtpaar, dat de bewoners begeleidt, openen.

“Ik denk dat het zeker zeven jaar geleden is dat ik een paar ouders op bezoek kreeg in het gemeentehuis’’, vertelt Wolsing. ,,Die ouders hadden een droom. Zij wilden graag dat hun kinderen over een aantal jaren zelfstandig konden wonen, met begeleiding, in een eigen woning in het centrum van Didam. Of wij daar als gemeente bij konden helpen. Aan zo’n mooi initiatief voor zulke bijzondere mensen wilden wij natuurlijk graag meewerken.”

Het duurde echter nog tot juni vorig jaar voor de eerste schop de grond in ging. Afgelopen donderdag werd Het Kom-Fort door Bouwbedrijf Peter Peters BV opgeleverd en kregen de bewoners eindelijk de sleutels van hun eigen woning in handen. ,,Hier hebben we ruim tien jaar op moeten wachten’’, zegt Paul Loeters als één van de initiatiefnemers van Het Kom-Fort. Zijn zoon Jelle (33) is de trotse eigenaar van één van de appartementen.

Ontwikkeling Het Komfort:
Het Komfort is door Petersproject Ontwikkeling (PPO) ontwikkeld, waarna het project door externe financiers mogelijk is gemaakt, tevens georganiseerd door PPO. 
Bouwbedrijf Peters heeft de bouw gerealiseerd.

Adresgegevens


Peters ProjectOntwikkeling B.V.
Scheltseweg 13
5374EB Schaijk

Social Media