Skip to main content

Graag houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Ondertekening huurovereenkomst nieuw woon-zorgcomplex Huize Molenveld in Weert

WEERT - Onlangs ondertekende zorgondernemers Ilse Greefkens en Frenk Niesten van Huize Molenveld b.v. en ontwikkelaar Peters Projectontwikkeling (PPO) uit Schaijk de huurovereenkomst voor een nieuw woon-zorgcomplex in Weert.  

Het nieuwe woon-zorgcomplex wordt gebouwd aan de Coenraad Abelsstraat op de plek waar eerder het oude klooster De Congregatie van de heilige Geest stond. In het najaar van 2019 werd deze locatie door PPO. Een mooie plek in het groene hart van de wijk Fatima.

Huize Molenveld is een vernieuwend woonzorginitiatief voor ouderen en richt zich straks in eerste instantie op ouderen met dementie en ouderen met een lichamelijke aandoening uit de wijk Fatima en omgeving van Weert. Ouderen die niet meer thuis kunnen wonen, maar ook (nog) niet naar een verpleeghuis willen, kunnen er terecht.

Het gebouw bestaat straks uit drie bouwlagen en telt dan 42 zorgstudio’s. Elke woonlaag wordt voorzien van een grote huiskamer, waar dagelijks de verse maaltijden worden bereid en dagbesteding wordt geboden. De cliënt woont zelfstandig doch beschermd met zorg 24/7 in de directe nabijheid.

Huize Molenveld biedt ook logeermogelijkheden voor thuiswonende ouderen, waarvan de mantelzorg tijdelijk ontlast wil worden of niet beschikbaar is. Dit geldt ook voor cliënten die intensieve palliatieve zorg nodig hebben, die thuis niet gegeven kan worden.

Huize Molenveld zal zelfstandig worden gerund door zorgondernemers Ilse Greefkens en Frenk Niesten en gaat nauw samenwerken met zorgorganisatie Proteion op het gebied van zorgbeleid en algemene diensten. Naar verwachting worden de eerste bewoners begin 2023 verwelkomd.

Adresgegevens


Peters ProjectOntwikkeling B.V.
Scheltseweg 13
5374EB Schaijk

Social Media